Laminaatvloer Onderhouden Groningen

Onderhoud laminaat

Laminaat service en tips
23 September 2022

Praktische tips voor het onderhouden van uw laminaatvloer

Een laminaatvloer van De Korenbeurs staat garant voor jarenlang woon- of werkplezier. Om optimaal van uw laminaatvloer te genieten is het van belang dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt. Maar hoe onderhoud je een laminaatvloer op de juiste manier? De volgende tips zullen ervoor zorgen dat uw laminaatvloer nóg langer mee gaat.

Laminaat onderhoudsadviezen:

  • Het reinigen van de vloer dient zoveel mogelijk droog te gebeuren. Alleen incidenteel mag de vloer licht vochtig gereinigd worden met een kleine hoeveelheid schoonmaakazijn of ammoniak opgelost in water. Na nat reinigen de vloer altijd nadrogen. Er mogen zeker geen huishoudelijke reinigingsmiddelen of (laminaat)reinigers met voedende bestanddelen gebruikt worden.
  • De woning moet voorzien worden van voldoende schoon- en droogloopmatten om beschadiging door inloop van zand, steentjes en vocht tegen te gaan.
  • Gemorste vloeistoffen moeten onmiddellijk opgedroogd worden.
  • Onder stoelen en andere bewegende objecten op de vloer moeten viltglijders geplaatst worden. Harde of metalen wieltjes van kantoorstoelen en/of ander meubilair moeten vervangen worden door zachte wieltjes.
  • De luchtvochtigheid in de ruimte waar de laminaatvloer ligt, moet tussen de 40% en 70% zijn. Is de luchtvochtigheid lager, dan moet de ruimte bevochtigd worden, is deze hoger, dan is ontvochtigen nodig.

Voor vragen over het onderhoud van uw laminaatvloer uit de collectie van De Korenbeurs kunt u contact met ons opnemen.