Megaloc laminaat legtips - Megaloc kliklaminaat leggen

Megaloc legtips


Megaloc legtips voor laminaatvloeren

Megaloc is een zeer gebruiksvriendelijk kliksysteem, waarmee u in een handomdraai zelf uw laminaatvloer installeert. Voor een perfect gelegde vloer houdt u rekening met de onderstaande tips:

Legtips laminaatZorg er altijd voor recht langs de muur te beginnen met leggen. Gebruik afstandsblokjes om een gelijke afstand van de muur te houden. Ligt de eerste baan niet volledig recht, dan kan het laminaat op de kopse zijdes gaan open staan (kieren) aan de muurkant en kunnen de hoekjes gaan opstaan aan de aan te leggen kant.

Klik de kopse zijde aan de kant van het blauwe stripje in 3 keer (1. muurzijde 2. midden 3. aanlegzijde) met de vingers, aan de vorige lamel vast. Géén hamer of slagblok gebruiken en ook niet met de hand erop slaan, dan gaat het kliksysteem stuk.Nieuwe delen telkens zacht inklikken. Wanneer aan de muurzijde hoekjes omhoog gaan staan, betekent dit dat de betreffende delen te hard zijn aangelegd.

Laminaat zelf leggen

Staan aan de andere zijde (de aan te leggen zijde) hoekjes omhoog, dan betekent dit dat ofwel niet rechts langs de muur begonnen is (zie 1) ofwel dat het paneel niet goed is ingeklikt (zie 2).

Wanneer een paneel moet worden losgehaald, doe dit dan door de kopse zijde uit te schuiven. De lengtezijde moet los worden gewenteld.